Scharrelhoen

Bourgondisch scharrelhoen heeft zich toegelegd op het op diervriendelijke wijze kleinschalig en ambachtelijk houden van scharrel- en ekopluimvee in stallen.
 
Bourgondisch scharrelhoen heeft voor u een ouderwets lekkere scharrelhoender gefokt welk met een speciaal soort voer, rijk aan kruiden & granen, grootgebracht wordt in ons eigen land. Tijdens zijn vrije leven blinkt hij uit in vitaliteit omdat hij buiten zijn kostje naar believen bij elkaar scharrelt. De overheerlijke smaak herinnert u aan vroeger tijden.

Hoe leven de Bourgondisch scharrelhoenders?

In Lelystad staan kleinschalige stallen met buitenuitloop in de weilanden. Elke morgen worden er buiten granen uitgestrooid om de scharrelhoenders in de weide te laten scharrelen.

Waarom Scharrelkip?

De initiatiefnemers van de Hollandse Scharrelhoen, Poeliersgroothandel Scheria te Stompwijk en Poeliersbedrijf van der Laan te Purmerend, garanderen u een scharrelkip die met de grootst mogelijke zorg voor het milieu en diervriendelijk heeft geleefd. Dit wordt gecontroleerd door het CPE. Het CPE is de Nederlandse organisatie voor scharrelvlees. 

De scharrelhoen heeft een vrij leven zonder stress omdat hij naar believen buiten en binnen rond kan scharrelen. Dit resulteert in een vitale gezonde kip en dat proeft u. 

De afgelopen 20-30 jaar is de bio-industrie volledig voorbij gegaan aan de smaak en vleeskwaliteit van ons doorsnee stukje kip. Het doel was het produceren van een heel betaalbare kip. Daarvan zijn te snelle groei en weinig humane leefomstandigheden het resultaat. Echter steeds meer consumenten willen weer echt kipvlees eten met een ouderwetse smaak en zien wel degelijk het belang van goede leefomstandigheden voor dieren in.

Gert Stronkhorst, Keurslager

Amstelplein 75
1421SB Uithoorn
0297530017
0297568379

Op zoek naar een leuk cadeau?

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 17:00
zondag Gesloten